Заради ръста на заболели с коронавирус в Средец и Сунгурларе е въведено

...
Заради ръста на заболели с коронавирус в Средец и Сунгурларе е въведено
Коментари Харесай

Локални мерки срещу COVID-19 на много места в страната

Заради растежа на болни с ковид в  Средец и Сунгурларе  е въведено отчасти затварянe, съобщи Българска национална телевизия.

Врати затварят обществените центрове, пенсионерките клубове и детските градини. В Сунгурларе са изправени и пред здравна рецесия – няма лекари, които да лекуват болните, а пациентите са нарастнали двойно.

Днес Областният съвет по опазване на здравето на  Бургас  ще заседава, с цел да реши дали да затворят учебните заведения в най-засегнатите региони.

В общините Габрово и Трявна учениците от 5-и до 12-и клас минават на ротационен принцип на образование.

В най-голямото образователно заведение в община Карлово  децата от 5-и до 12-и клас минават към онлайн образование за 7 дни.

Причината - болните преподаватели са доста и не може да се реализира присъствено образование.

В  Благоевградска област , която е с най-висока заболеваемост от ковид в страната, от понеделник всички възпитаници минават към онлайн образование за 7 дни.

Въвежда се и вечерен час - след 20 часа учениците не могат да излизат на открито без компаньон.

От през днешния ден се прекратява плановият банкет в лечебните заведения в  Пловдив  и района. Това реши Областният оперативния щаб. Регионалната здравна ревизия прецизно ще следи за равнищата на заразяване при децата в другите възрастови групи, тъй като се чака ситуацията да се утежни. Към вчерашна дата Covid инфектираните в Пловдивска област са 961 души на 100 000 население.

Всяка от 18-те общини в региона ще би трябвало да изготви собствен проект за битка с Covid-19 въз основата на националния.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР